2024. július 15.
Két, egymást váltó, egymással szemben álló korszak felelős tanújának lenni nem mindenkinek adatik meg. A hajdani bölcsészhallgató, akit több társával együtt koholt vádak miatt kitettek az egyetemről, előbb második egyetemet végzett, képzett zenészként, majd televíziós szerkesztőként próbált talpra állni, amihez a bukaresti magyar adás nyújtott keretet.
[...]

Bár udvarias szavakba burkolt üzeneteket olvashattunk a lapokban ezzel kapcsolatban, lényegében lélekromboló indulatok csaptak össze amiatt, hogy őrségváltás lesz a Román Televízió magyar szerkesztőségének élén.. Boros Zoltán hétfőn elbúcsúzott a nézőktől ...

[...]
„Én sem hittem, hogy a srácok zenei szempontból is felnőnek, és ilyen nagyokká lesznek. Kezdők voltak, és nagyon harmatosak, de azt hiszem, jól választottam, amikor annak idején a Román Televízió bukaresti magyar adásában kifutópályát adtunk a számukra.” Mindezt Boros Zoltán, az RTV volt főszerkesztője, 1971–1985 közötti zenei szerkesztője nyilatkozta annak kapcsán, hogy a hétvégén Budapesten bemutatják a legendás, nagyváradi Metropol Group rockegyüttesről szóló Égig érhetne az ének c.filmjét.
[...]
Links
© 2010 Boros Zoltan
Website by Andrix